HockeyNews
PLUS

Linköping värvar från rivalen: “Det ultimata målet är att vinna SM-guld”

(27786) Remi Elie – LHC
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 29 april 2023

FacebookXWhatsApp

Linköping värvar centern Remi Elie från Färjestad. På lördagens skriver laget att kanadensaren har skrivit tvåårsavtal med klubben.
– Det ultimata målet är att vinna SM-guld med Linköping, säger Remi Elie till klubbens hemsida.

Den 28-årige centern från Green Valley, Ontario i Kanada har spenderat den större delen av sin karriär i Nordamerika med spel i både AHL och NHL.

Säsongen 2016/2017 hade han sin NHL-debut i Dallas och under sin första säsong där stod han för sju poäng på 18 matcher. Totalt spelade han 107 matcher i NHL, i Dallas Stars, Buffalo Sabres och Tampa Bay Lightning.

Under den gångna säsongen spelade han i Färjestad och på 38 matcher noterades han för 19 poäng. Nu står det klart att han skrivit på ett tvåårskontrakt med Linköping.

– Det känns väldigt bra att få skriva nytt kontrakt i Sverige och med Linköping. Jag ser verkligen framemot att få representera klubben kommande säsonger och att få träffa alla i och kring klubben, säger han till klubbens hemsida.

Han fortsätter:

– Det ultimata målet är att vinna SM-guld med Linköping, jag är väldigt hoppfull om att vi kan nå det målet och jag längtar att få sätta igång nere på isen. Jag vill bidra med mitt spel så mycket det bara går och se till att vi lyckas.

Till klubbens hemsida säger sportchefen Peter Jakobsson att Elie är den tvåvägscentern som de varit tydliga med att de sökt.

– Remi Elie är den tvåvägscentern som vi varit tydliga med att vi sökt. Han är en kraftfull center som är fysiskt stark, har bra avslut och bra skridskoåkning. Just hans fysiska spel kommer ge oss en ingrediens i vårt spel som jag tycker att vi har saknat. Han har under sin tid i Färjestad visar att han kan vara en bidragande faktor i SHL och det betyder såklart mycket att han gar en säsong med spel på stor rink i sig…Erfarenheten han har med sig från NHL kommer också ge en ytterligare tyngd in i truppen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!